2018 Nykyään yhä useampi lapsi pääsee kouluun

Yhä useampi lapsi aloittaa koulun kehitysmaissa. Koulumaksujen poistaminen ja ilmainen kouluruoka on tuonut paljon uusia opiskelijoita.
Miksi sitten kaikki lapset eivät käy koulua? Suurimpia syitä siihen on esimerkiksi että lapsia tarvitaan kotona työnteossa ja sisaruksia vahtimassa. Vanhempien rahatilanne on yksi syy. Ilmainen koulukin voi tulla kalliiksi koulupukujen, kirjojen ja muiden opiskeluvälineiden takia. Tyttöjen koulunkäynti estyy usein avioliiton tai varhaisen raskauden takia tai jos koulussa on väkivaltaa.
Tytöt, jotka käyvät yli 7 vuotta koulua menevät myöhemmin naimisiin, saavat vähemmän lapsia, eivät todennäköisesti menehdy synnytykseen ja kasvattavat terveempiä lapsia ja heidän lapsensa käyvät koulua.
Koulutus on tärkeää, koska lapsi oppii laskemaan, lukemaan ja pitämään itsestään huolta. Se on lapsen oikeus.
Koulutus edistää tasa-arvoa ja vähentää köyhyyttä. Se lisää ihmisten omatuntoarvoa ja uskoa tulevaisuuteen. Koulutetut ihmiset osaavat etsiä tarvitsemaansa tietoa, vaalia terveyttään ja hankkia töitä. Koulu on myös mielekästä tekemistä lapsille. Jokaisella ihmisellä on oikeus opiskella ja hankkia elämässään tarvitsevia tietoja.

Meeri, Karkkilan yhteiskoulu