Kampanja ja juhlavuosi

 

Vuoden 2015 lokakuussa YK:n perustamisesta tuli kuluneeksi 70 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi suomalaiset YK-järjestöt lanseerasivat Maailman parhaat uutiset -kampanjan.

Vuoden aikana kampanjan, parhaimmillaan 16 metriä pitkä aikajana kiersi 36 eri tapahtumassa ympäri Suomea ja keräsi ihmisiltä yli 3000 hyvää uutista, jotka ovat luettavissa tällä sivustolla. Eniten uutisia kirjoitettiin rauhasta ja konfliktien loppumisesta, sosiaalisesta tasa-arvosta sekä ekologisesta kestävyydestä.

Tapahtumien ja hyvien uutisten keräämisen lisäksi Stadin ammattiopiston kondiittorilinjalaiset kehittivät reseptin YK-leivokselle, jota tarjottiin 16 tapahtumassa ympäri Suomea. Vaikka juhalavuosi on ohi, niin resepti ei vanhene ja se löytyy täältä.

Juhlavuoden lisäksi vuonna 2015 YK:ssa tapahtui merkittäviä asioita. YK:n yleiskokous päätti syyskuussa uusista kestävän kehityksen tavoitteista ja tämän lisäksi joulukuussa saatiin Pariisissa aikaiseksi ilmastosopimus.

Universaalin kestävän kehityksen agendan myötä maailma astui uuteen aikakauteen, jossa ketään ei enää jätetä. Vaikka juhlavuosi on ohi, jatkaa Maailman parhaat uutiset hyvien tulevaisuuden visioiden keräämistä verkossa.

Tervetuloa mukaan!