Hahmot

Klikkaamalla hahmojen lihavoitujen nimien kohdalta pääset lataamaan ne A4-kokoisena printattavana tiedostona.

 

Olá, namasteh, blub blub!
Tapaa maailman parhaiden uutisten hahmoperhe: Señor Pedro, Sanà, Skeittari Robin, Mma Thandiswa sekä Tuna Tonnikala.

Senor Pedro on monta vallankumousta nähnyt oppositiokonkari, joka alkaa vanhoilla päivillään olla hieman pessimistinen. Hänellä on eniten sanottavaa siitä, miten kaikki oli ennen paremmin ja ihmiset paljon valmiimpia toimimaan yhteisen hyvä eteen. Mutta maailman parhaat uutiset saavat myös hänet välillä visioimaan sitä, että ehkä tulevaisuudessa on jotain hyvääkin…

Saná on nuori sanavalmis tyttö. Hän elää yhteiskunnassa, jossa tahtoo muuttaa monia asioita ja tekee töitä saadakseen nuorten naisten äänen kuuluviin. Sanà tahtoo kouluttautua ja turvata mahdollisuuden hyvään tulevaisuuteen kaikille ikäpolvensa nuorille. Hänellä on paljon sanottavaa tulevaisuuden toiveistaan.

Tuna Tonnikala elelee subtrooppisessa meressä Eteläisellä Atlantilla. Tuna kuuluu uhanalaisiin isosilmätonnikaloihin ja välttelee vaaroja meressä joka päivä. Lähellä Tunan sydäntä ovat ennen kaikkea merten hyvinvointiin liittyvät kysymykset, sillä kodin roskaantuminen näkyy kalaperheen jokapäiväisessä elämässä.

Skeittari Robin on kotoisin suurkaupungista. Robinin sydäntä on lähellä sananvapaus, kaupunkien kehitys, nuoriso ja kaikenlainen kultturi, joka syntyy paikassa, jossa on paljon ihmisiä koolla.

Mma Thandiswa on eteläisen Afrikan voimahahmo. Hän on järjestänyt asiat oikeille paikoilleen pikkutytöstä lähtien ja jatkaa samaa työtä iloisen napakasti kommentoiden kaikkialla, missä tapahtuu Mman mielestä jotai väärää.