Maailma pelastettu – “Ilmastonmuutos on saatu pysähtymään”

Maailman johtajat ovat huomanneet huomattavan muutoksen ilmastonmuutoksessa. Onko maailma kuitenkaan pelastettu?

6.3.2030

Vuonna 2015 laadituista YK:n kestävän kehityksen tavoitteista on saavutettu ilmastonmuutosta koskeva tavoite: ilmastonmuutos on saatu pysähtymään. USA lyhyen eroamisen jälkeen liittyi takaisin Pariisin ilmastosopimukseen ja toteutti lupauksensa.

Muovin ja fossiilisten polttoaineiden käyttö on lopetettu melkein kokonaan. Muovia saa käyttää vain sallituissa asioissa, ja tämän sopimuksen ovat kirjoittaneet kaikkien maiden johtajat. Fossiiliset polttoaineet on korvattu ympäristöystävällisillä polttoaineilla. Vanhat autot on korvattu sähköautoilla ja maanviljely on jälleen kerran tuottavin markkina.

Skeptikot kuitenkin epäilevät että vaikka näin mullistavia muutoksia ollaan saatu aikaan, että olisimme toimineet liian myöhään.

“Maapallon tila paheni jo silloin, kun ihmiset alkoivat tuhoamaan sitä jo aikojen alusta saakka”, kommentoi anonyymi henkilö.

Maapallon tila on saatu huomattavasti kohenemaan. Maapallo oli suorastaan räjähdyspisteessä vuonna 2018, mutta onneksi suuret päätökset ihmisten ja muiden elävien eliöiden pelastamiseen tehtiin aikaisin.

 

Jessica, Karkkilan yhteiskoulu